2012. április 11., szerda

Hittan Felnőtteknek - Tanítványok Órája

Életünkben egyre erőteljesebben jelentkezik a lelki dolgok iránti igény. Már látjuk, hogy az anyagiak és a siker nem nyújtanak boldogságot és megelégedettséget egy olyan korban, amikor éppen a válság szó nehezedik egyre nagyobb teherként a vállunkra.
Mit jelent az, hogy erre a világra, ebbe a korba születtünk? Mit jelent a boldogság, mit jelent a szenvedés, hogyan kell elhordozni növekvő terheket? Mit hozhat az erkölcs megtartása az életünkbe, minek van még értelme ebben a világban?
Ezeket a kérdéseket valamikor mindannyiunknak meg kell válaszolnunk. Segítségül hívhatjuk azt az ősi hagyományt és hitet, amit keresztyénségnek nevezünk, és ami majdnem 2000 éve szól változatlan örömüzenettel felénk: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János evangéliuma 3,16)
Szeretettel hívogatunk tehát minden evangélikust és minden érdeklődőt felnőtteknek tartott hittanóránkra, melynek a TANÍTVÁNYOK ÓRÁJA nevet adtuk. A tanítványok Jézust követő, őt hallgató emberek voltak, akik hozzánk hasonlóan közeledtek vagy éppen távolodtak Istentől, mégis a szívük valahogyan mindig afelé húzta őket, hogy osszák meg életüket a Teremtő és Megváltó Istennel.
Az órák egy sorozatot képeznek, egy sorozat 5 alkalomból áll. Aki az öt alkalmat végigjárja, bizonyítványt kap a Pilisi Evangélikus Gyülekezettől, hogy alapfokú hitoktatásban részesült. Mindenkit várunk, aki alaposabban, részletesebben szeretne a keresztyén hittel megismerkedni. Az órákon kötetlen formában fogunk előadás formájában tanulni, és lehetőség lesz természetesen a kérdésekre és a beszélgetésekre is.
Az alkalmak vasárnapokon, 18 órakor kezdődnek az Evangélikus Gyülekezetben. 
(Pilis, Kossuth L. u. 34.)

Időpontok és témák:
Ápr. 15.   HÚSVÉT JELENTŐSÉGE 
A keresztyénség és a feltámadás kapcsolatáról
Ápr. 29.   JÉZUS ÉLETE 
Hol olvashatok arról, kicsoda Jézus Krisztus?
Máj. 13.   BIBLIA, MINT AZ ÉLET KÖNYVE 
Miért olvassák a keresztyének a Bibliát?
Jún. 3.   HIT ÉS ERKÖLCS KÉRDÉSEI 
„Mindenki másképp csinálja… ?”
Jún. 17.   MIT JELENT A SPIRITUALITÁS? 
Népszerű kérdések az imákról, a zarándoklatokról, a jövőről...

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Bővebb felvilágosítás a következő e-mail címen kérhető: agnes.pangyanszky@lutheran.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése