2011. december 27., kedd

Betlehemes életképek 2011

Betlehemezni jó. Jó elindulni karácsonyhoz közeledve és tudni, hogy olyan emberekhez fogunk bekopogni, akik szívébe ez a kis látogatás és éneklés elhozza a karácsony üzenetét.
2011 karácsonya előtti délután 50-60 konfis és ifis készülődött indulásra, hogy 7 csoportban, a szélrózsa minden irányába elinduljon idős emberek meglátogatására. A 7-ből egy csoport a város boltjaiba köszönt be. Egy kedves felajánlás alapján egyik csoportunk lovaskocsival indulhatott útnak, őket két kis furulyás fiúcska is elkísérte.
A város legtávolabbi pontjára autóval indult egy csoport útnak, de a többiek mind gyalog járták be az utcákat és kerestek fel idős embereket. Ebben az évben rekordmennyiségű helyre jutottunk el, de mindig azt érezzük, hogy sokkal több helyen várják karácsony üzenetének örömhírét, hogy az valóban bekopogjon, a Mennyből az angyal elhangozzon, és ha csak egy szaloncukor formájában is, de legyen ajándék ezen a karácsonyon is.
Köszönjük gyülekezetünk konfirmandusainak és ifiseinek és a 7 vezetőnek a szolgálatát, hogy karácsony előtti utolsó délutánjukat feláldozták arra, hogy Isten hozzánk megérkező örömhírét adják át embertársaik számára. Erős Vár a mi Istenünk!
A fotókat Krámer György és Pálinkás Zsófia készítették.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése