2009. december 6., vasárnap

MEGJELENT A KÖNYV!

Szombat délután került sor a templom történetétől szóló könyv bemutatójára! A könyv frissen a nyomdából érkezett :-), és öröm volt kézbe venni! Szerzőnk, Keveházi Laci bácsi nagyon izgalmas bevezetőt mondott a könyvhöz. A megjelent könyv első nagy része a templom történetét dolgozza fel. Rendkívül izgalmas kérdések jönnek elő a könyvben: a pilisi és a Deák téri (Bp.) evangélikus templom kapcsolata, a templom alatt található kripta története, a felrobbantott templom és még sok más hasonlóan érdekes téma.
A könyv második részének szerzője Pángyánszky Ágnes, és ez a rész a gyülekezet történetét dolgozza fel a második világháborútól napjainkig. Például azt, hogy mikor engedték meg az asszonyoknak, hogy presbiterek lehessenek...
A könyv 500 példányban került kiadásra, a gyönyörű kiadói munkát a ceglédi Apáti nyomdának köszönhetjük! A könyvbemutató napján és a vasárnapi istentiszteleten elkelt több mint 200 db könyv! Karácsonyi ajándéknak is kitűnő, ajánljuk mindenki figyelmébe, megvásárolható a lelkészi hivatalban!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése