Esketés

Esketés

A házasság Isten teremtési rendje. Jó rend, amelyben a férfi és a nő egymás segítő társai lesznek. A megkötött házasságra (polgári házasságkötés) ünnepi istentisztelet – esküvő – keretében kérünk áldást Istentől.
Isten ezt mondja:
Nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek neki segítőtársat, hozzá illőt. És teremtette az embert férfivá és asszonnyá, és megáldotta őket. és látta Isten, hogy minden, amit teremtett, íme, igen jó. Ezért a férfi elhagyja atyját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. (1 Móz 2)
A gyülekezetünknél tartott esküvővel kapcsolatos lehetőségekről lelkészeinknél érdeklődhetsz.

+ Jelentkezés

A gyülekezetünk fontosnak tartja, hogy mindazok, akik a templomunkban tartják az esküvőjüket, az ünnep élményén túl a lelki közösséget is megtalálják.
Esküvőre való jelentkezés személyesen – a Lelkészi Hivatal fogadóóráiban, telefonon vagy e-mailen történhet. Célszerű az esküvő előtt fél évvel jelentkezni. Az időpont egyeztetés – a Lelkészi Hivatal munkatársaival történik. A lefoglalt időpont változtatására csak akkor van lehetőség, ha az más előre bejelentett alkalmat nem zavar.
A szolgálatot a gyülekezet lelkészei végzik.

+ Felkészülés

Az esküvőre való felkészülés jegyesoktatás keretében történik.
Jegyesoktatás személyes beszélgetésekben:
A személyes beszélgetések időpontját a szolgálatot végző lelkésszel kell egyeztetni. Ezek a munkaidőn kívüli esti órákban is lehetnek. Az esküvő előtt min. 3 ilyen személyes alkalomra van szükség ahhoz, hogy a felkészülés mindenre kiterjedő módon megvalósulhasson.
Ezek a beszélgetések jó alapot nyújtanak ahhoz is, hogy az esküvő személyes hangú legyen.

+ A költségek

Gyülekezetünk vezetősége a következő költségeket állapította meg az esketéssel kapcsolatban:
Egyházfenntartó párok esetén: 10.000ft
Nem egyházfenntartó párok esetén: 30.000ft
A költségek és az adományok befizetése az Egyházközség hivatalában történik az esküvő előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése