2010. augusztus 27., péntek

RÉVFÜLÖP - az országos evangélikus ifjúsági táborról


Nekem a Balaton…
Nem a Riviéra, hanem már évek óta sokkal több annál! Hisz a „Magyar Tenger” partján idén már harmadszor került megrendezésre az Országos Konfirmandus Tábor. Ez pedig nem bizonyít mást, minthogy létezik élet a konfirmáció után is!
 Ez természetesen nem csak abban mutatkozik meg, hogy idén is több, mint negyven lelkes ifis várta az újbóli találkozást. Nem is abban, hogy szép számban akadtak évek óta „visszajáró fiatalok”. Sőt abban sem, amikor a táborhely, a strand vagy a sétahajó a frissen vagy már évekkel ezelőtt konfirmáltak énekétől vagy nevetésétől zengett. Sokkal inkább abban, hogy ezek a fiatalok bizony az egyházi élet aktív részeseivé szeretnének válni. Erről tettek tanúbizonyságot az előadásokat követő kiscsoportos beszélgetéseken is, amikor egy-egy olyan témát beszéltünk meg, mint például az emberiség problémái, vagy a világ jelentette erkölcsi útvesztő, illetve az országunk és egyházunk jelenét és jövőjét firtató kérdések.
Ezek a fiatalok azonban nemcsak beszélgettek ezekről a témákról, hanem megértették azt, hogy mi is a lényege a keresztény közösségnek, a gyülekezeti életnek. Úgy töltötték el ezt az egy hetet, ahogy mi sokszor csak álmodunk róla. Igazi közösség voltak, voltunk. Nem csak az áhítatok alatt, nem csak akkor, amikor énekeltünk, vagy imádkoztunk, hanem a vízben, a játékok közben, az asztalnál, sőt sokan valószínűleg most is épp az interneten kommunikálnak egymással. Ezek a fiatalok rájöttek arra, hogy a közösség értük van. Hogy Jézus Krisztus egyházában igenis lehetünk együtt boldogok.
Ezzel a tapasztalattal a hátuk mögött, pedig sokan úgy mentek haza, hogy tudják, rajtuk is múlik az, hogy milyen az adott közösség. Tudják, hogy fontos az ő munkájuk és „missziójuk” is, hiszen ezáltal egyre többen lehetnek részesei mindannak, amit egy keresztény közösség adhat. 

Csadó Balázs

http://www.evangelikus.hu/ifjusag/nekem-a-balaton...-beszamolo-az-orszagos-konfirmandus-taborrol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése