2010. december 21., kedd

A karácsonyi cipősdobozok "sorsa"

A mai napon elérték céljukat a cipősdobozok... A végső eredmény kb. 100 doboz, amelyek szortírozva várták a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola tornatermében, hogy ajándékként kapják rászoruló gyermekek. A Gyermekjóléti Szolgálat éjt-nappallá téve csomagolta még a dobozokat, válogatta a játékokat, telefonálta végig a családokat, hogy jöjjenek, mert van ajándék, újra lesz közös karácsonya sok-sok rászoruló gyermeknek!
A tornatermet gyermekek zaja töltötte be, volt evangéliumi történet, keresztyén karácsonyi gyermekdalok, sőt még a Mikulás is ellátogatott a gyermekekhez. Egy biztos, ez a mai délután nem a kérdések és fenntartások délutánja volt. Ezek az ajándékok kell, hogy méricskélő és számító gondolatok nélkül jussanak el olyan gyermekekhez, akiknek a karácsonyi ajándékokról talán pont ez a délután fog az eszükbe jutni. 
A Pilisi Evangélikus Gyülekezet egy piciny, apró lépést próbált tenni 2010 karácsonyán, hogy megvalósuljon tetteinkben is az a szeretet, ami karácsony feltételekhez és fenntartásokhoz nem fűződő, őszinte szeretete. Mit is mondhatnánk még: a kis Jézus is feltételek nélkül jött ebbe a világba...


(fotók: Krámer György, Gajdosné Nagy Tímea)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése