2010. március 20., szombat

KONFIRMÁCIÓI EMLÉK 2009-BŐL

Ha bárki meghallja a konfirmáció szót, 12-13 éves korú fiatalok jutnak az eszébe, akik alig várják, hogy az első aranyláncot, egy szuper bringát, vagy éppen egy legújabb típusú számítógépet kapjanak a konfirmálásukért cserébe. Reméljük, hogy Pilisen sikerül ezt a felfogást megváltoztatni a fiatalok, de a felnőttek gondolkodásában is.
A konfirmáció az Istenre való rácsodálkozást, az Isten megismerését jelenti. Azt az ajándékot, hogy az életet nem csak materiálisan gondoljuk valónak, de lelkiekben is. Mert ki az, aki soha nem sír, akinek soha nincs bánata, vagy éppen olyan túláradó öröme, amit nem is ért, hogyan érdemelte ki? Szóval "lelkileg" is emberek vagyunk, nem csupán testünkkel élünk ezen a földön. A lelki és testi valónkhoz járul hozzá a szellemi képességünk is: a konfirmáció mindhármat magába foglalja, hiszen az Istennel való találkozáshoz hozzájárul az is, hogy bizony sok mindent meg is tanulni ahhoz, hogy megértsük a Biblia tanítását. Minden tudás tanulással jár :-)
Az elmúlt évek nagy öröme gyülekezetünkben, hogy a fiatalok konfirmációja mellett felnőttek is kérik a keresztséget, a konfirmációt. Ádventben 3 felnőtt konfirmált gyülekezetünkben. Olyan felnőttek, akik már korábban megkeresztelkedtek, de tudatosan szerették volna most felnőttként is megismerni az evangélikus keresztyén tanítást, és az evangélikus egyház és a Pilisi Evangélikus Gyülekezet tagjaivá válni. Kerepeszkiné Balogh Andrea, Halkóné Szabó Gabriella és Kucsera Mónika mostantól gyülekezetünk felnőtt, megkonfirmált tagjai.
Bizony, vannak még ilyen csodák, és reméljük, hogy lesznek a jövőben is. Ha bárki úgy érzi, hogy szívesen megkeresztelkedne, vagy éppen még nem konfirmált, és "hiányérzete" van, keressen bennünket bátran. Vannak jó példák előttünk :-)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése