2011. április 17., vasárnap

Ifjúsági passió-istentisztelet

Virágvasárnap estéjén már hagyomány gyülekezetünkben az ifjúság passió-előadása. Ebben az évben Zsíros András és Szemerei Eszter "Négy kísértés" c. passió-játékát adta elő a középiskolás ifjúság. Az istentiszteleten az IZSÓP énekkar bűnbánati énekeket énekelt, imádsággal szolgáltak a kisifjúság és nagyifjúság tagjai. 
Az istentiszteletre érkezők egy-egy szöget vettek a kezükbe, majd az istentisztelet végén ezek a szögek az udvaron felállított keresztbe kerültek, ezzel is szimbolizálva, hogy életünket egyedül az értünk keresztre menő Jézus Krisztus szabadíthatja meg.
Az egész istentiszteleten azt érezhettük, hogy nem egy idejétmúlt, hanem nagyon is mai kérdés az, hogyan éljük az életünket. A Biblia szavai úgy elevenedtek meg előttünk, hogy fájó volt júdási mivoltunkat átélni, de katartikus élményt adott a szabadulás és új élet lehetősége. Mi ezzel a tapasztalattal vágunk neki Nagyhét fájdalmának és Húsvét megelevenítő erejének. Bárcsak minél több ember élhetné át a szabadulásnak, a megváltottságnak akár örömkönnyeket is kiváltó erejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése